Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

0

3 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Annorlunda efterrätt som verkligen går hem hos de som blir bjudna! En riktigt lyckad kombo med blåmögelost, tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 50 g mörk choklad
  • 3 pepparkaka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 5 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 100 g blåmögelost

Gör så här

  1. Smält chokladen i micron, bre sen ut det på ett bakplåtspapper. Strö över krossad pepparkaka och ställ in i frys.
  2. Dela tomaterna i 4 bitar, stek dem lite snabbt i en stekpanna. Ha i honungen och vattnet. Koka i ca 3min, stäng av plattan och ställ åt sidan.
  3. Dela upp osten på en tallrik, klicka ut den ljumna tomatchutneyn. Ha sedan på chokladen som du bara knäcker över på tallriken.