Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

0 röster
20 m
2
Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka
Foto: Tv4

Annorlunda efterrätt som verkligen går hem hos de som blir bjudna! En riktigt lyckad kombo med blåmögelost, tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

Visa mer
20 m
2

Du behöver

  • 50 g mörk choklad
  • 3 peppparkakor
  • 1 ask cocktailtomater
  • 5 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 100 g blåmögelost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält chokladen i micron, bre sen ut det på ett bakplåtspapper. Strö över krossad pepparkaka och ställ in i frys.
  2. Dela tomaterna i 4 bitar, stek dem lite snabbt i en stekpanna. Ha i honungen och vattnet. Koka i ca 3min, stäng av plattan och ställ åt sidan.
  3. Dela upp osten på en tallrik, klicka ut den ljumna tomatchutneyn. Ha sedan på chokladen som du bara knäcker över på tallriken.
24 februari 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...