Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka
Foto: Tv4
Filip Poon
Filip Poon

Blåmögelost med tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

0

3 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Annorlunda efterrätt som verkligen går hem hos de som blir bjudna! En riktigt lyckad kombo med blåmögelost, tomatchutney, chokladbräck och pepparkaka

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 50 g mörk choklad
  • 3 pepparkakor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 5 msk honung
  • 1 dl vatten
  • 100 g blåmögelost

Gör så här

  1. Smält chokladen i micron, bre sen ut det på ett bakplåtspapper. Strö över krossad pepparkaka och ställ in i frys.
  2. Dela tomaterna i 4 bitar, stek dem lite snabbt i en stekpanna. Ha i honungen och vattnet. Koka i ca 3min, stäng av plattan och ställ åt sidan.
  3. Dela upp osten på en tallrik, klicka ut den ljumna tomatchutneyn. Ha sedan på chokladen som du bara knäcker över på tallriken.
TIPS!
läs mer
Zucchinifritters med halloumi

Gröna vardagstips!

60 vegorecept under 30 minuter

Läs mer