Black sugar boba tea

POPULÄRT
Black sugar boba tea
Foto: Charlie Drevstam

Black sugar boba tea

Av: Ai Ventura

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m

”Detta är det mest klassiska och populära av boba tea-dryckerna. Använd te av god kvalitet och justera mängden sockerlag efter din smak.” /Ai Ventura Här hittar du recept på svarta tapiokapärlor >>

Ingredienser

portioner
  • 180-200 g tapiokapärlor, nykokta (svarta)
  • 10-12 isbitar
  • 1 sats isat mjölkte (se nedan)
  • 2-4 msk sockerlag (mörk, se nedan)

Isat mjölkte

  • 1 dl vatten
  • 4 tsk te (svart t.e.x assam, darjeeling eller earl grey)
  • 4 dl standardmjölk

Mörk sockerlag

  • 100 g mörkt muscovadosocker
  • 50 g strösocker
  • 80 g vatten

Gör så här

  1. Lägg tapiokapärlorna i glasen. Lägg i isbitar och häll ner mjölkteet. Häll i den mörka sockerlagen längs sidorna av glasen.

Isat mjölkte

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i te. Sänk till svag värme.
  2. Häll i mjölken och rör om. Ta av från värmen innan det kokat upp och låt stå under lock 3 minuter. Låt svalna, använd gärna isvattenbad. Sila av tebladen.

Mörk sockerlag

  1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Sänk till medelvärme och rör om.
  2. Ta från värmen när sockret smält helt. Sila sockerlagen genom en tesil ner i en glasburk.
  3. Låt lagen svalna och förvara i kylen.