Blåbärssylt till bullar

blåbärssylt till bullar ny
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Blåbärssylt till bullar

3 ingredienser

1 h

”Här kommer en fastare blåbärssylt perfekt som fyllning till blåbärs-bukta eller till frukosten. Det går att minska sockret till 360 g (4 dl) om man vill ha en klassisk sylt. Vill du koka mindre mängd går det bra att halvera receptet. Lycka till!" /Alexander Pelli

Tips! Det går bra att använda frysta blåbär, låt bären tina tillsammans med sockret och citronen så går det snabbare att koka upp.

Ingredienser

portioner sats
  • 660 g blåbär (svenska) [9,4 dl]
  • 440 g strösocker [4,9 dl]
  • 70 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [0,7 dl]

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i minst 30 minuter, helst över natten.
  2. Förbered burkarna som du behöver. De ska vara ordentligt rengjorda, både lock och burk.
  3. Koka upp sylten till 106,5 grader eller gör ett syltprov genom att lägga en klick sylt på en kylskåpskall tallrik och dra en sked genom sylten. Rinner klicken ihop fortsätter du att koka sylten.
  4. När sylten kokat färdigt häller du upp den i burken/burkarna, stänger locket ordentligt och vänder dem upp och ner.
  5. Låt svalna helt och hållet innan du vänder burkarna på rätt håll igen.
  6. Förvara syltburkarna mörkt och svalt i upp till 6 månader, även utanför kylskåpet.