Blåbärspavlova med rostad vit choklad
Blåbärspavlova med rostad vit choklad
9 ingredienser
12 h
Underbar marängtårta med glass, grädde, blåbär och rostad vit choklad.
Bengt Frithiofssons dryckestips: 7421 Veuve Clicquot Sec, Champagne (3 solar)
Ingredienser
- 4 äggvitor
- 0,5 krm salt
- 2,5 dl strösocker
- 1 vaniljstång, fröna
- matfett, till att smörja formen
Till garnityr
- blåbär (gärna marinerade med lite Grand Marnier)
- 3 dl grädde, lättvispad
- 3 dl vaniljglass
- 100 g rostad vit choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa i vaniljfröna på slutet.
- Spritsa plattor à 20 cm på 2-3 plåtar, ovanpå ett bakplåtspapper.
- Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 70 grader. Grädda över natten.
- Låt botten svalna. Lossa kanten på formen och därefter bottenplattan. Lägg upp à la lasagne, avsluta med blåbär och rostad vit choklad.