Blåbärspaj med deg gjord på rapsolja

Blåbärspaj med deg gjord på rapsolja

Blåbärspaj med deg gjord på rapsolja

10 ingredienser

30 min

Nyttig blåbärspaj av professorn Mai-Lis Hellénius! Pajdegen är gjord på havregryn, grahamsmjöl och rapsolja.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor, nystötta
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 ägg

Fyllning

  • 250 g blåbär (eller andra bär)
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen i en stor skål. Häll i olja och ägg och blanda till en smulig deg.
  3. Blanda bär, socker och potatismjöl och bred ut i en mellanstor pajform. Strö smuldegen över och grädda i cirka 15 minuter tills degen får fin färg.
  4. Det är gott med en liten klick vaniljglass till.