Saftiga bullar fyllda med len cheesecakekräm, söt blåbärssylt och ett krispigt smultäcke – en riktig fikadröm och en bulle för dig som vill ha det lilla extra.
Blanda samman alla ingredienser i en matberedare med en degkrok. Kör några minuter på låg hastighet och öka sedan hastigheten. Kör degen tills den känns elastisk och fin i konsistensen. Lägg över degen på skärbräda och platta till den, plasta med plastfolie och låt vila i kylen 1-2 timmar.
Ta ut degen ur kylen och dela i 28 lika stora bitar (à ca 50 g).
Forma till bitarna till bollar, låt vila på bordet i 10 minuter.
Kavla ut dem lite lätt till 1,5 cm tjocka runda plättar. Lägg glest på plåt med bakplåtspapper. Täck över dem och låt jäsa 1,5 timme. Gör under tiden cheesecakefyllning och smuldeg.
Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
Tryck i mitten av varje bulle med botten av ett glas så att du får som en liten fördjupning i bullens mitt (strö gärna på lite mjöl på degen så att inte glasets botten fastnar).
Pensa kanterna med ägg. Fyll fördjupningen med cheesecakefyllning och blåbärssylt.
Strö smuldeg över varje bulle. Grädda sedan bullarna 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Ta ut och låt svalna. Pudra med florsocker.
Cheesecakefyllning
Vispa ihop färskost, strösocker och vetemjöl, tillsätt ägg och blanda runt tills du har en slät fyllning. Fyll gärna en spritspåse med krämen, då blir det lätt att fylla bullarna.
Smuldeg
Blanda samman allt i en bunke till smulor och ställ åt sidan.