Björnbär med rom och vaniljlag

Björnbär med rom och vaniljlag
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Björnbär med rom och vaniljlag

6 ingredienser

20 m + tid i kyl

De här björnbären blir något alldeles extra tillsammans med vanilj och rom. En riktigt lyxig dessert att njuta av i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 3 citroner
  • 2 msk honung
  • 8 cl rom
  • 1 l björnbär

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Koka upp vatten, vaniljstången samt frön, citronskal och honung till en lag. Sjud i några minuter och dra sedan bort från värmen för att svalna.
  3. Sila av lagen innan du tillsätter rom.
  4. Slå lagen över björnbären och låt dra över natten.
  5. Servera bären med exempelvis grädde eller vaniljglass.