Björnbär med lavendelgrädde

Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Björnbär med lavendelgrädde

1

3 steg att laga

8 ingredienser

15 m + tid i kyl

Björnbär i vaniljlag serverade med en krämig lavendelgrädde blir en riktigt härlig dessert efter maten. Perfekt att förbereda sedan tidigare så smakerna har fått komma fram ordentligt.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Björnbär i vaniljlag

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 l björnbär

Lavendelgrädde

  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk honung
  • lavendel (blommorna)

Gör så här

  1. Björnbär i vaniljlag
    Koka upp råvarorna till lagen och låt svalna. Lägg sedan i björnbären och låt dra i några timmar.
  2. Lavendelgrädde
    Vispa grädden, vänd ner honungen och smula ner små lavendelblommor. Blommorna är intensiva så ta efter eget tycke och smak.
  3. Servera grädden till björnbären.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer