• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Björnbär med lavendelgrädde

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Björnbär med lavendelgrädde

3 steg att laga

8 ingredienser

15 m + tid i kyl

Björnbär i vaniljlag serverade med en krämig lavendelgrädde blir en riktigt härlig dessert efter maten. Perfekt att förbereda sedan tidigare så smakerna har fått komma fram ordentligt.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Björnbär i vaniljlag

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 l björnbär

Lavendelgrädde

  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk honung
  • lavendel (blommorna)

Gör så här

  1. Björnbär i vaniljlag
    Koka upp råvarorna till lagen och låt svalna. Lägg sedan i björnbären och låt dra i några timmar.
  2. Lavendelgrädde
    Vispa grädden, vänd ner honungen och smula ner små lavendelblommor. Blommorna är intensiva så ta efter eget tycke och smak.
  3. Servera grädden till björnbären.