Björnbär med lavendelgrädde

Fredrik Eriksson ny

Björnbär med lavendelgrädde

8 ingredienser

15 m + tid i kyl

Björnbär i vaniljlag serverade med en krämig lavendelgrädde blir en riktigt härlig dessert efter maten. Perfekt att förbereda sedan tidigare så smakerna har fått komma fram ordentligt.

Ingredienser

portioner4 - 6

Björnbär i vaniljlag

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 l björnbär

Lavendelgrädde

  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk honung
  • lavendel (blommorna)

Gör så här

Björnbär i vaniljlag

  1. Koka upp råvarorna till lagen och låt svalna. Lägg sedan i björnbären och låt dra i några timmar.

Lavendelgrädde

  1. Vispa grädden, vänd ner honungen och smula ner små lavendelblommor. Blommorna är intensiva så ta efter eget tycke och smak.
  2. Servera grädden till björnbären.