Biskvier med citron och ingefära
Biskvier med citron och ingefära
8 ingredienser
Oemotståndligt goda hemgjorda biskvier med frisk smak från citron och härligt sting från färsk ingefära. De biskvier som inte äts upp på en gång går fint att frysa. Tips! Spela klippet för att se Fredriks knep för att doppa biskvierna utan kladd.
Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser
Bottnar
- 200 g mandelmassa
- 1 äggvita
Fyllning
- 150 g smör, rumsvarmt
- 1 äggula
- 2,5 dl florsocker
- 1 citron, finrivet skal (ekologisk)
- 1 tsk färsk ingefära, riven
Till att doppa
- 300 g vit bakchoklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet.
- Spritsa rundlar lika stora som en gammal 5-krona, 4-5 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
- Platta till toppen på varje så att de blir jämna.
- Baka mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
- Vispa samman alla ingredienser till smörkrämen med en elvisp.
- Spritsa små toppar på bottnarna och ställ i frysen för att stelna.
- Smält chokladen i en liten kopp som passar biskvierna, doppa och låt stelna i kylen. Spela klippet och se Fredriks knep för att doppa biskvierna utan kladd.