Celinas ostsufflé och rökt anka

Celinas ostsufflé och rökt anka
Foto: TV4

Celinas ostsufflé och rökt anka

Av: Birgitta - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

Ostsufflé, rökt anka med passionsfruktssås. Serveras med ångkokta haricot verts och körsbärstomater.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Celinas ostsuffle

  • 4 ägg
  • 2 tekoppar mjölk
  • 0,6 tekoppar rapsolja
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 msk bakpulver

Passionsfruktsås

  • 10 passionsfrukter
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpeppar (efter smak)

Anka

  • rökt anka
  • haricots verts
  • körsbärstomater

Gör så här

Ostsufflé

  1. Värm ugnen till 170 grader.
  2. Blanda ingredienserna och häll i en rund form.
  3. Ställ formen i ugnen och grädda i cirka 50 minuter.
  4. Sänk till lägsta värmen de sista tio minuterna.

Passionsfruktsås

  1. Passionsfrukterna gröps ur.
  2. Lägg det sedan tillsammans med resten av ingredienserna i en mixer och kör tills den blir slät.

Ankan

  1. Skiva den rökta ankan finns att köpa i saluhallar, lägg på tallriken med ångkokta haricots verts och körsbärstomater.

Vintips från Birgitta
Santa Carolina Baricca art nr 6242, 89 kr