Biffstek med buljongkokt lök

Biffstek med buljongkokt lök
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biffstek med buljongkokt lök

8 ingredienser

Biffstek med lök är en ursvensk rätt. Det finns lika många recept och tips för att laga rätten som det finns matlagare. Helst ska löken stekas och sedan kokas i buljong, löken blir både väldigt god och mera lättsmält för magen med den tillagningen. Välj en väl marmorerad biff till den här rätten. Kokt potatis är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor utskuren biff à 170 g
  • 4 rödlökar
  • 3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk persilja, hackad

Till servering:

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Sätt på potatisen. Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar. Låt 1 msk smör bli ljusbrunt i en stekpanna och stek löken på medelvärme ca 5 minuter tills den är glansig och lätt brynt. Häll på buljongen och koka ihop ett par minuter. Ställ åt sidan.
  2. Platta ut biffarna med knytnäven eller banka lätt med en köttbankare, krydda båda sidor med salt och peppar. Låt 2 msk smör bli riktigt brunt i het stekpanna och bryn biffarna ca 3-4 minuter på varje sida.
  3. Lägg upp biffarna på ett uppläggningsfat eller varma tallrikar. Koka upp löken och slå den het över biffarna, strö hackad persilja över och servera genast.