Biff Rydberg - Simon Skölds recept

Biff Rydberg - Simon Skölds recept
Foto: TV4
Simon Sköld SMKVIP
Simon Sköld SMKVIP

Biff Rydberg - Simon Skölds recept

Av: Simon Sköld

Från: Sveriges mästerkock VIP

12 ingredienser

Lyxig husmanskost på Simon Skölds vis med biff Rydberg på oxfilé serverade på klassiskt vis med stekt potatis, stekt gul lök, färskriven pepparrot, senapsgrädde och äggula.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 800 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 3 dl grädde
  • senapspulver
  • dijonsenap
  • färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala skär potatisen i sockerbitsstora bitar. Lägg dem i kallt vatten 5-10 minuter för att dra ut stärkelsen.
  2. Putsa köttet och skär i lite större bitar än potatisen. Skala och finhacka löken.
  3. Stek potatisen hårt i smör. Salta och peppra.
  4. Stek köttet i varm panna så att du får en bra stekyta på det. Stek löken i smör på medelvärme
  5. Riv pepparroten fint.
  6. Vispa grädden lätt. Blanda med dijonsenap och lite senapspulver, smaka av.
  7. Lägg upp det stekta på tallrikar. Servera med pepparrot, äggula och senapsgrädde i små skålar vid sidan om.