Biff Rydberg á la Järnmarker

Biff Rydberg á la Järnmarker
Foto: TV4
Filippa Järnmarker
Filippa Järnmarker

Biff Rydberg á la Järnmarker

Av: Filippa Järnmarker

Från: Efter stängning

13 ingredienser

45 m

En klassik biff Rydberg gjord på mitt vis med en rivig senapscrème, bra stekt oxfilé och frasig potatis. /Filippa

Ingredienser

portioner
  • 400 g oxfilé
  • 4-5 fasta potatisar
  • 1-2 gula lökar
  • 2 krm strösocker
  • smör
  • rapsolja
  • 2 ägg
  • persilja

Senapscrème

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i kuber om ca 1,5 cm. Råstek i en rejäl klick smör och olja, salta och peppra efter behag. Stek till potatisen fått fin färg på utsidan och är tillagad inuti. Håll med fördel varm i ugn på ca 60 grader.
  2. Putsa och skär oxfilén i kuber om ca 1,5 cm även dem.
  3. Hacka löken och stek även den i smör och olja. Tillsätt 1-2 nypor strösocker för extra sötma.
  4. Blanda crème fraiche, dijonsenap, honung, salt och peppar. Mängd senap anpassar du efter hur stark du vill ha krämen.
  5. Salta och peppra oxfilén och stek i en het panna tills du fått fin yta men köttet fortfarande är medium i mitten. Det går snabbt så var på din vakt under detta moment.
  6. Servera med en äggula i sitt skal och lite hackad persilja.