Biff på bädd av gurka

Biff på bädd av gurka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff på bädd av gurka

14 ingredienser

Kryddor som vitlök, sesamolja, ingefära och curry sätter en orientalisk smak på den klassiska biffen med lök. Rejäla skivor biff skärs upp i mindre bitar före servering. Servera med kokt ris eller potatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor utskuren biff à 150 g
  • 25 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 gurka

Orientalisk lök:

  • 4 gula lökar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Skala och skiva den gula löken och fräs i olja en stekpanna på svag värme tills den är mjuk. Skär gurkan i tunna skivor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Låt curry, ingefära och kajennpeppar fräsa med löken i stekpannan en stund. Spä med buljong och pressa ner vitlöken. Krydda med sesamolja och soja och låt koka några minuter.
  3. Stek köttet i smör i en annan stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med lökröran på en bädd av skivad färsk gurka.