Biff och bea
Biff och bea
14 ingredienser
20 m
"En idé som föddes en nyårsdag i Thailand 2015 med lite lagom småtungt huvud och en viss ris- och nudeltrötthet. Glöm inte syran i beamajon, den är A och O för att få bearnaisesåskänslan. På bageriet har vi inte möjlighet att steka kött à la minute, men hemma kan man, så på frågan om det skulle bli svingott med tunna skivor grillad flankstek är svaret ja! Servera gärna med pommes frites." /Daniel Lindeberg
Se Daniel Lindeberg laga receptet

Ingredienser
Beamajo
- 2,5 dl majonnäs
- 1 msk estragon, finhackad
- 1 msk dragon, hackad
- 0,5 krm cayennepeppar
- salt
- nymalen svartpeppar
Mackor
- 4 flatbread
- 2,5 dl beamajo
- 16 blad bladsallad
- 12 skivor rostbiff
- 12 skivor bifftomat (tunna)
- 0,5 rödlök, finskivad (liten)
- 20 blad färsk dragon
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Beamajo
- Blanda majonnäs, estragon och dragon.
- Smaka av med cayenne, salt, peppar och spad från estragonburken.
Mackor
- Dela bröden och bred rikligt med beamajo på underdelar och lock.
- Lägg sallad på underdelarna och därefter rostbiff och bifftomat.
- Lägg rödlök och dragonblad i locken. Salta, peppra och lägg ihop mackorna.
Här hittar du Daniel Lindebergs recept på Flatbreads