Biff och bea

koket.se
Biff och bea
Foto: Lennart Weibull
Daniel Lindeberg
Daniel Lindeberg

Biff och bea

Av: Daniel Lindeberg

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m

"En idé som föddes en nyårsdag i Thailand 2015 med lite lagom småtungt huvud och en viss ris- och nudeltrötthet. Glöm inte syran i beamajon, den är A och O för att få bearnaisesåskänslan. På bageriet har vi inte möjlighet att steka kött à la minute, men hemma kan man, så på frågan om det skulle bli svingott med tunna skivor grillad flankstek är svaret ja! Servera gärna med pommes frites." /Daniel Lindeberg

Se Daniel Lindeberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Beamajo

  • 2,5 dl majonnäs
  • 1 msk estragon, finhackad
  • 1 msk dragon, hackad
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Mackor

  • 4 flatbread
  • 2,5 dl beamajo
  • 16 blad bladsallad
  • 12 skivor rostbiff
  • 12 skivor bifftomat (tunna)
  • 0,5 rödlök, finskivad (liten)
  • 20 blad färsk dragon
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Beamajo

  1. Blanda majonnäs, estragon och dragon.
  2. Smaka av med cayenne, salt, peppar och spad från estragonburken.

Mackor

  1. Dela bröden och bred rikligt med beamajo på underdelar och lock.
  2. Lägg sallad på underdelarna och därefter rostbiff och bifftomat.
  3. Lägg rödlök och dragonblad i locken. Salta, peppra och lägg ihop mackorna.

Här hittar du Daniel Lindebergs recept på Flatbreads