Biff med purjolök och oystersås

189 röster
2-3
Biff med purjolök och oystersås
2-3

Du behöver

  • 500 g biff (nötkött i bit, lövbiff eller älg)
  • 1 msk olja
  • 2 krm vitpeppar, finmald
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ostronsås
  • 5 dl vatten
  • 1 purjolök, skivad [ca 2 dl]
  • 1 msk redning (t ex maizena)
  • ris, till servering
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och stek i oljan. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken, stek så den mjuknar.
  3. Häll på oystersåsen och vatten, låt puttra i ca 20 minuter. Red av med redningen utrört i lite kallt vatten.
  4. Tillsätt purjolöken och rör om. Låt puttra med lite snabbt och bli varm, den ska vara lite krispig. Servera med ris och persilja.
22 mars 2018