Biff med purjolök och oystersås

Biff med purjolök och oystersås
Foto: TV4
Lotta Öström
Lotta Öström

Biff med purjolök och oystersås

201

11 ingredienser

Lottas goda biffrätt med purjolök och oystersås passar lika bra till vardag som fest. Gör gärna lite extra, den är nämligen riktigt god i matlådan också!

Ingredienser

portioner2 - 3
  • 500 g biff (nötkött i bit, lövbiff eller älg)
  • 1 msk olja
  • 2 krm vitpeppar, finmald
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl ostronsås
  • 5 dl vatten
  • 1 purjolök, skivad [ca 2 dl]
  • 1 msk redning (t ex maizena)
  • ris, till servering
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och stek i oljan. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken, stek så den mjuknar.
  3. Häll på oystersåsen och vatten, låt puttra i ca 20 minuter. Red av med redningen utrört i lite kallt vatten.
  4. Tillsätt purjolöken och rör om. Låt puttra med lite snabbt och bli varm, den ska vara lite krispig. Servera med ris och persilja.