Biff med purjolök och oystersås

103 röster
2-3
2-3

Du behöver

  • 500 g biff, nötkött i bit, lövbiff eller älg
  • 1 msk olja
  • 2 krm finmald vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl oystersås
  • 5 dl vatten
  • 1 purjolök, skivad (ca 2 deciliter)
  • 1 msk redning, t ex maizena
  • ris till servering
  • persilja, till servering

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och stek i oljan. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken, stek så den mjuknar.
  3. Häll på oystersåsen och vatten, låt puttra i ca 20 minuter. Red av med redningen utrört i lite kallt vatten.
  4. Tillsätt purjolöken och rör om. Låt puttra med lite snabbt och bli varm, den ska vara lite krispig. Servera med ris och persilja.
22 mars 2018

Fler goda recept