Biff med purjolök och oystersås

172 röster
2-3
Biff med purjolök och oystersås
Foto: TV4

Lottas goda biffrätt med purjolök och oystersås passar lika bra till vardag som fest. Gör gärna lite extra, den är nämligen riktigt god i matlådan också!

Visa mer
2-3

Du behöver

  • 500 g biff (nötkött i bit, lövbiff eller älg)
  • 1 msk olja
  • 2 krm vitpeppar, finmald
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl oystersås
  • 5 dl vatten
  • 1 purjolök, skivad (ca 2 dl)
  • 1 msk redning (t ex maizena)
  • ris, till servering
  • persilja, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och stek i oljan. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Tillsätt den hackade vitlöken, stek så den mjuknar.
  3. Häll på oystersåsen och vatten, låt puttra i ca 20 minuter. Red av med redningen utrört i lite kallt vatten.
  4. Tillsätt purjolöken och rör om. Låt puttra med lite snabbt och bli varm, den ska vara lite krispig. Servera med ris och persilja.
22 mars 2018

Laddar fler recept...