Biff med dalälvssås och pommes duchesse

21 röster
1 h

Otroligt mört kött som serveras med pommes duchesse och en dalälvssås. Den perfekta stek-middagen i höst och vinter-mörkret! 


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h

Du behöver

Pommes duchesse

  • 10 potatisar
  • 1 äggula
  • 0,5 färskost, grekisk vitlök
  • 130 g Västerbottenost
  • persilja
  • 0,5 dl grädde
  • smör

Sås

  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 msk worchestershire sauce
  • 1 msk soya
  • 2 msk chili sauce
  • 1 köttbuljong tärning
  • 1 gullök
  • 1 klyfta vitlök

Biff

  • 1 kg helmörad biff, 50 dagars.
  • 2 dl oxfond
  • Salt & peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Duchesse
    Koka potatisen och pressa den. Blanda ihop resten av ingredienserna med potatisen och lägg sedan i spritspåse. Spritsa ut klickar på ett bakplåtspapper, eller direkt på en planka. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 10 min
  2. Sås
    Finhacka vitlök och lök. Bryn och tillsätt sedan resten av ingredienserna, låt koka upp.
  3. Biff
    Gnugga in köttet med salt och peppar, stek sedan på alla sidor. Häll lite fond över köttet och låt gå i ugnen ca 3 timmar på 70 grader, tas ut vid ca 58 grader. Ta ut den ibland och ös över fond.
  4. Skiva upp köttet och servera med såsen och duchesse, gärna på en planka.
13 december 2018

Laddar fler recept...