Biff Lindström med sotad bönsallad

19 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Brynt potatis

  • 600 g liten skrubbad potatis
  • salt
  • smör, till stekning
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 liten knippe timjan

Biffar

  • 500 g malt nötfärs
  • 100 g inlagda rödbetor, fint tärnade
  • 2 msk kapris, hackad
  • 3 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • matolja, till stekning

Sotad bönsallad

  • 400 g vaxbönor, gula och gröna
  • salt och svartpeppar
  • matolja
  • 1 bananschalottenlök, skivad
  • 1 liten knippe persilja, grovhackad
  • 10 sardeller

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Kyl ner. Mosa lätt och bryn hårt i smör med vitlök och timjan.
  2. Blanda färsen med övriga ingredienser ordentligt. Stek på medelvärme i matolja ett par minuter på varje sida. Dom får gärna vara lite rare i mitten så dom blir saftiga. Spara stekskyn till servering om du vill.
  3. Blanda bönorna med salt, peppar och olja. Hetta upp en stekpanna och sota bönorna stenhårt. Blanda upp med lök, persilja och sardeller innan servering.
  4. Servera biffarna med bönsalladen, potatisen och gräddfil eller stekskyn från biffarna.
29 oktober 2016

Fler goda recept