Biff i kryddig sås med lök och ärter

Biff i kryddig sås med lök och ärter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Biff i kryddig sås med lök och ärter

12 ingredienser

Snabblagat och enkelt, smalt och jättegott – kan det bli bättre? Servera biffen med kokt ris eller nudlar.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 dl utspädd äppeljuice
  • 1 msk mango chutney
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk potatismjöl, + lite vatten
  • 1,5 dl gröna ärtor

Gör så här

  1. Skär biffen i strimlor, skala och strimla löken och skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda soja, lök, vitlök, curry, ingefära och kanel i en skål, lägg i köttet och blanda väl.
  2. Koka upp juicen och lägg i kött och marinad, lite i taget så det kokar hela tiden. Tillsätt mango chutney och salta och låt koka några minuter.
  3. Gör en redning av potatismjöl och lite vatten och rör ner i grytan, låt koka upp. Rör ner ärterna och låt dem bli genomvarma före servering.