• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Betsallad med getostkräm och lammkorv

Betsallad med getostkräm och lammkorv
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Betsallad med getostkräm och lammkorv

5 steg att laga

15 ingredienser

Lisa Lemke bjuder på en vardagsräddare som är både snabb och lyxig. Gulbetssallad med lammkorv, svartkål och getostkräm.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg gulbeta
  • 600 g lammkorvar, grova
  • 1 rödlök
  • 100 g svartkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning

yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 100 g chèvreost
  • 0,5 kruka timjan
  • salt

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skär ner korven i ca 3-4 cm långa bitar och stek i olivolja.
  3. Strimla löken och vänd ner i stekpannan.
  4. Gör såsen, blanda yoghurt med honung och bryt ner små bitar av getost i såsen. Avsluta med hackad timjan, salt och rör ihop.
  5. Strimla svartkål fint, skär bort stjälkarna om dem är för hårda. Lägg på serveringsfat och toppa med klyftad kokt gulbeta. Fortsätt med vinäger, honung och olivolja, salt och peppar, stekt korv och lök. Servera med såsen.