Betsallad med getostkräm och lammkorv

3 röster
4

Lisa Lemke bjuder på en vardagsräddare som är både snabb och lyxig. Gulbetssallad med lammkorv, svartkål och getostkräm.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg gulbetor
  • 600 g grova lammkorvar
  • 1 rödlök
  • 100 g svartkål
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • olivolja, till stekning

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 100 g chèvre
  • 0,5 kruka timjan
  • salt

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skär ner korven i ca 3-4 cm långa bitar och stek i olivolja.
  3. Strimla löken och vänd ner i stekpannan.
  4. Gör såsen, blanda yoghurt med honung och bryt ner små bitar av getost i såsen. Avsluta med hackad timjan, salt och rör ihop.
  5. Strimla svartkål fint, skär bort stjälkarna om dem är för hårda. Lägg på serveringsfat och toppa med klyftad kokt gulbeta. Fortsätt med vinäger, honung och olivolja, salt och peppar, stekt korv och lök. Servera med såsen.
20 januari 2018

Fler goda recept