Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine

Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine
Foto: TV4
Bengt Sjöström
Bengt Sjöström

Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine

15 ingredienser

40 min

Lammfärsjärpar och en örtspäckad aubergine serveras med fetaost, ruccola och tomater.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 2 ägg
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 100 g fetaost
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 förp rucolasallad
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 aubergines
  • 2 timjanskvistar
  • 1 rosmarinskvist

Gör så här

  1. Dela auberginen, skär ett rutmönster i ”köttet” på auberginen.
  2. Droppa olivolja över den, strö över örterna, och hälften av vitlöken.
  3. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Stek löken gyllene, lägg i sockret i pannan.
  6. Blanda vatten och ströbröd i en skål.
  7. Färsen och den stekta löken skall blandas med ägg i en bunke.
  8. Salta och peppra samt tillsätt det svällda ströbrödet.
  9. Blanda och forma till järpar.
  10. Lägg dem i en ugnsfast form.
  11. Baka av i ugn i 200 grader i ca 15 minuter.
  12. Smula över fetaosten över de varma järparna när de är klara.
  13. Lägg delade coctailtomater och ruccolasallad över innan servering.
  14. Servera järparna med den ugnsrotade auberginen.
  15. Smaklig måltid!
Lammfärsjärpar med fetaost, tomat och ugnsbakad aubergine | Köket.se