Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
7 ingredienser
25 min
Ett stycke Norrland på tallriken.
Ingredienser
- 4 portionsfiléer röding
- 1 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- 700 g mandelpotatis
- 1 knippe dill
- 50 g smör (eller margarin)
- sockerärtor, till servering
Gör så här
- Borsta och koka potatisen försiktigt i lättsaltat vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsplåt och lägg fiskfiléerna med skinnsidan uppåt. Salta och peppra. Sätt in dem i varm ugnen och baka cirka 10 minuter eller tills de är färdiga.
- Finhacka dillen. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Lägg i dillen.
- Servera rödingen med det dillbrynta smöret, mandelpotatisen och sockerärterna.