Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Sås till lutfisk och skånsk senapssås
Sås till lutfisk och skånsk senapssås
Betyg: 3.1 av 5 (8 röster)
8
Spara
Av:
Bengt Sjöström
Från:
Nyhetsmorgon
11
ingredienser
Brunch
Såser och röror
Ingredienser
Vit sås
1 msk vetemjöl
2 msk smör
3 dl mjölk
Senapssås
bruna senapsfrön
vatten
Gröna ärter
3 dl gröna ärtor
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
salt
peppar
strösocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vit sås:
Smält smöret, blanda i mjölet. Vispa ner mjölken. Kokas på svag värme i
Minuter. Smaksätt med salt, peppar, och ev. kryddpeppar och nejlika.
Skånsk senapssås:
Grundrecept se ovan.
Smaksättes med bruna senapsfrön som stöts och blandas med vatten.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut