Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Laxterrin
Laxterrin
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Bengt Sjöström
Från:
Nyhetsmorgon
10
ingredienser
Fisk
Lax
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
200 g laxfilé
2 dl grädde
1 ägg
0,75 msk salt
peppar
2 skivor gravad lax
2 skivor rökt lax
5 g rökt lax
50 g färskost
1 bit inkokt lax
4 blåmusslor, kokta med skal
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Ingredienserna ska vara så kalla som det går utan att de är frusna.
Kör laxfilén i en matberedare i cirka 15 sekunder på högsta hastighet. Tillsätt saltet och låt det gå i ytterliggare cirka 30 sekunder.
Passera och lägg sedan färsen i en smord ugnssäker form. Täck formen med värmebeständig plastfilm eller folie.
Sätt formen i ett vattenbad, exempelvis en ugnsplåt som är fylld med vatten och låt detta baka på 125 grader tills färsen är fast.
Är du osäker kan en ugnstermometer hjälpa då är det 60º i centrum som gäller.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut