Laxterrin
Laxterrin
11 ingredienser
Ingredienser
- 200 g laxfilé
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- 0,75 msk salt
- peppar
- 2 skivor gravad lax
- 2 skivor rökt lax
- 5 g rökt lax
- 50 g färskost
- 1 bit inkokt lax
- 4 blåmusslor, kokta med skal
Gör så här
- Ingredienserna ska vara så kalla som det går utan att de är frusna.
- Kör laxfilén i en matberedare i cirka 15 sekunder på högsta hastighet. Tillsätt saltet och låt det gå i ytterliggare cirka 30 sekunder.
- Passera och lägg sedan färsen i en smord ugnssäker form. Täck formen med värmebeständig plastfilm eller folie.
- Sätt formen i ett vattenbad, exempelvis en ugnsplåt som är fylld med vatten och låt detta baka på 125 grader tills färsen är fast.
- Är du osäker kan en ugnstermometer hjälpa då är det 60º i centrum som gäller.