En kul gröngöling

Foto: TV4
En kul gröngöling
17 ingredienser
1h 10 min
Ost- och örtöverbakad rödingfilé med färskpotatis, sparris och ärtskidor samt kaprissås.
Dryckestips
Simonsig Chardonnay 2009 från Stellenbosch, Sydafrika, 750 ml à 88 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 rödingar, filéer (à cirka 150 g)
- 120 g prästost, fint riven
- 2 äggulor
- 2 msk olja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk persilja, finhackad
- 1 msk dill, fint hackad
- 1 msk basilika, fint hackad
Sås
- 3 msk crème fraîche
- 2 msk majonnäs
- ev en skvätt grädde om såsen känns för tjock
- 1 tsk kapris
- 0,5 tsk kaprisspad
Serveras med
- färskpotatis, kokt
- sparris
- 2 msk smör
- ärtskidor
Gör så här
Sås
- Blanda alla ingredienser till såsen. Späd eventuellt med lite grädde om den känns för tjock.
Röding
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kör äggulor, olja, senap och örter i en matberedare till en grön smet.
- Rör ned den fint rivna osten och kör till en jämn massa i matberedaren.
- Smaka av med salt och peppar.
- Krydda varje fiskfilé med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.
- Stryk ett lager ostmassa på varje filé.
- Baka filéerna i ugn i ca 10-15 minuter.
- Skira två matskedar smör till sparrisen.
- Servera rödingen med kokt färskpotatis som fått rulla i stekt smör, färsk grön sparris, som kokat i ca 5 minuter och ärtskidor, som kokat i ca 2 minuter.