En kul gröngöling

En kul gröngöling
Foto: TV4

En kul gröngöling

2

17 ingredienser

1h 10 min

Ost- och örtöverbakad rödingfilé med färskpotatis, sparris och ärtskidor samt kaprissås.

Dryckestips
Simonsig Chardonnay 2009 från Stellenbosch, Sydafrika, 750 ml à 88 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 4 rödingar, filéer (à cirka 150 g)
  • 120 g prästost, fint riven
  • 2 äggulor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk dill, fint hackad
  • 1 msk basilika, fint hackad

Sås

  • 3 msk crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • ev en skvätt grädde om såsen känns för tjock
  • 1 tsk kapris
  • 0,5 tsk kaprisspad

Serveras med

  • färskpotatis, kokt
  • sparris
  • 2 msk smör
  • ärtskidor

Gör så här

  1. Sås
    Blanda alla ingredienser till såsen. Späd eventuellt med lite grädde om den känns för tjock.
  2. Röding
    Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kör äggulor, olja, senap och örter i en matberedare till en grön smet.
  4. Rör ned den fint rivna osten och kör till en jämn massa i matberedaren.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Krydda varje fiskfilé med salt, peppar och eventuellt en nypa socker.
  7. Stryk ett lager ostmassa på varje filé.
  8. Baka filéerna i ugn i ca 10-15 minuter.
  9. Skira två matskedar smör till sparrisen.
  10. Servera rödingen med kokt färskpotatis som fått rulla i stekt smör, färsk grön sparris, som kokat i ca 5 minuter och ärtskidor, som kokat i ca 2 minuter.