Belgiska vaniljvåfflor med grädde, hallon, blåbär och lönnsirap

30 m
8 våfflor
Belgiska vaniljvåfflor med grädde, hallon, blåbär och lönnsirap
Foto: Catarina König

Tjocka frasiga belgiska våfflor med lättvispad grädde, färska bär och lönnsirap! Ljuvligt gott till frukost, brunch eller dessert.

25 mars 2017
30 m
8 våfflor

Du behöver

Våffelsmet

  • 180 g smör, smält
  • 3 dl mjölk (alt havredryck)
  • 3,5 dl vetemjöl special
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg, separerade vitor och gulor
  • 0,75 dl socker
  • smör, att pensla järnet med

Tillbehör

  • lättvispad grädde
  • hallon
  • blåbär
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt igång våffeljärnet. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Blanda väl.
  3. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng.
  4. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  5. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet.
  6. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan. (vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!)
  7. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 minuter tills gyllene. Håll koll på värmen.
  8. Servera de nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept