Beer bottle burger
Beer bottle burger
18 ingredienser
30 m
"Den här amerikanska innovation, där en smal ölflaska används vid förberedelserna, blir goffiga burgare fyllda med en smältig ost- och chiliblandning. Lätta att göra, extremt mättande." /Jens Linder
Se Jens Linder laga receptet

Ingredienser
Burgare
- 800 g nötfärs (gärna av högrev)
- 1 tsk salt
- 1 msk japansk soja
- 1 msk dijonsenap
- malen svartpeppar
- 8 skivor bacon
Fyllning
- 350 g lagrad ost, grovriven
- 3 dl grön paprika, tärnad (eller röd paprika)
- 2 msk chilifrukt, grön finhackad
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk tabasco (röd eller annan röd hot sauce)
- malen svartpeppar
Tillbehör
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad
- tomat, i skivor
- saltgurka, skivad
- ev dressing
Gör så här
- Blanda alla ingredienser (utom bacon) till burgarna i en bunke. Rör inte mer än nödvändigt, färsen ska vara luftig men hålla ihop.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i en annan bunke.
- Forma fyra stora burgare. Täck ytterkanterna på burgarna med baconskivor. Pressa ner botten på en smal ölflaska eller läskburk (5–6 centimeter i diameter) i varje burgare, men inte ända ner. Det ska bli en urgröpning, inte ett hål rakt igenom. Lägg fyllning i urgröpningen.
Lagas ute
- Grilla eller stek burgarna på medelhög värme på grill (med lock) i stekpanna eller på stekhäll. Vänd dem när ostfyllningen blivit ganska så smält.
- Låt burgarna vila 3–4 minuter.
- Montera burgarna med bröd, sallad, tomat, saltgurka och eventuellt dressing.
- Variera gärna fyllningen med vad du vill. Exempelvis kapris istället för chili, senap istället för tabasco, majs istället för paprika.