Beef Chop Suey

Erik Videgård KK 2024

Beef Chop Suey

16 ingredienser

45 min

"Den här rätten har inget med Kina att göra egentligen utan uppfanns av kinesiska immigranter i San Fransisco för att amerikanerna gillade det. Den kantonesiska frasen “tsap sui” betyder “blandade bitar” eller ofta “blandade rester" /Erik Videgård

Ingredienser

portioner

Sammetsbehandling

  • 180 g nötinnanlår, i strimlor
  • 0,5 tsk bikarbonat

Sås

  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk risvin
  • 0,5 tsk sesamolja
  • vitpeppar
  • 1,8 dl vatten

Snabbstekning

  • 1,5 msk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 gul lök, skivad
  • 1 bok choy, strimlad på längden, stjälkar och blad separerade
  • 1 morot, finstrimlad
  • 50 g shiitakesvamp, skivad
  • 50 g böngroddar

Gör så här

Sammetsbehandling

  1. Lägg innanlåret i en skål och tillsätt bikarbonaten.
  2. Massera in bikarbonaten i köttet med fingrarna och låt stå kallt i maximalt 30 minuter.
  3. Skölj sedan av köttet och torka torrt.

Sås

  1. Blanda soja och majsstärkelse.
  2. Tillsätt resten av såsingredienserna och blanda.

Snabbstekning

  1. Hetta upp en wok med olja.
  2. Fäs vitlök hastigt.
  3. Tillsätt löken och fräs ytterligare 1 minut.
  4. Lägg i köttet och fräs ytterligare 1 minut.
  5. Tillsätt bok choy-stjälkar, morot samt svamp och fräs 1 minut.
  6. Slutligen tillsätter du bok choy-blad, böngroddar och såsen. Sjud 1–2 minuter tills såsen tjocknat.
  7. Sen är det dags att servera!