Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad

48 röster
30 m
4

Ge köttbullarna smak av somrig grillkänsla med bbq-kryddor som rökt paprika, ingefära och spiskummin. Till det serveras en riktigt krämig potatissallad gjord på färskpotatis. 

Toms tips! Blanda potatisen med de andra ingredienserna medan den fortfarande är lite varm - då drar potatisen åt sig smakerna bättre.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk honung
  • salt, svartpeppar
  • smör till stekning

Krämig potatissallad

  • 400 g färskpotatis, skrubbad
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 200 g fryst majs, tinad
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • salt, peppar

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda alla ingredienser ordentligt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla fina köttbullar av smeten. Stek dem gyllenbruna i smör till de är genomstekta.
  3. Krämig potatissallad
    Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och skär i klyftor.
  4. Skiva broccolin. Skala, halvera och strimla rödlöken. Blanda med övriga ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttbullarna med potatissalladen. Garnera gärna med krasse.
30 juni 2018

Laddar fler recept