Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad

koket.se
Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad

25 ingredienser

30 m

Ge köttbullarna smak av somrig grillkänsla med bbq-kryddor som rökt paprika, ingefära och spiskummin. Till det serveras en riktigt krämig potatissallad gjord på färskpotatis. 

Toms tips! Blanda potatisen med de andra ingredienserna medan den fortfarande är lite varm - då drar potatisen åt sig smakerna bättre.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning

Krämig potatissallad

  • 400 g färskpotatis, skrubbad
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 200 g fryst majs, tinad
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Garnering

  • krasse

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda alla ingredienser ordentligt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla fina köttbullar av smeten. Stek dem gyllenbruna i smör till de är genomstekta.

Krämig potatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och skär i klyftor.
  2. Skiva broccolin. Skala, halvera och strimla rödlöken. Blanda med övriga ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera köttbullarna med potatissalladen. Garnera gärna med krasse.