Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad

Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Bbq-kryddade köttbullar med krämig potatissallad

49

5 steg att laga

25 ingredienser

30 m

Ge köttbullarna smak av somrig grillkänsla med bbq-kryddor som rökt paprika, ingefära och spiskummin. Till det serveras en riktigt krämig potatissallad gjord på färskpotatis. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, till stekning

Krämig potatissallad

  • 400 g färskpotatis, skrubbad
  • 1 broccoli
  • 1 rödlök
  • 200 g fryst majs, tinad
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Garnering

  • krasse

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda alla ingredienser ordentligt. Krydda med salt och peppar.
  2. Rulla fina köttbullar av smeten. Stek dem gyllenbruna i smör till de är genomstekta.
  3. Krämig potatissallad
    Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna och skär i klyftor.
  4. Skiva broccolin. Skala, halvera och strimla rödlöken. Blanda med övriga ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera köttbullarna med potatissalladen. Garnera gärna med krasse.