Batbout

Markiz Talhaoui

Batbout

7 ingredienser

30 m + jästid

Enkla och goda bröd med mannagryn som du steker i en stekpanna. Perfekt tillbehör till middagen istället för vanliga hamburgerbröd.

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 förp torrjäst (14 g) (påse)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl mannagryn (semolina)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop 0,5 dl vatten, jäst och socker i en bunke och låt stå 5-10 minuter. Arbeta i resten av vattnet, olja, mjöl, mannagryn och salt till en deg.
  2. Knåda degen för hand på bänken ca 5 minuter. Den ska bli mjuk och elastisk.
  3. Dela degen i 4 degbitar och knåda varje bit någon minut. Kavla ut varje degbit på lätt mjölad bänk till ca 1 cm tjocklek och stansa ut runda bröd med t ex en kopp.
  4. Lägg bröden på ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa 2 timmar under bakduk.
  5. Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme ca 3 minuter per sida. Stick in en gaffel för att kolla om de är klara.