Basilika wontons med tomatbuljong

koket.se
Basilika wontons med tomatbuljong
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Basilika wontons med tomatbuljong

17 ingredienser

45 m

Basilika wontons med tomatbuljong, oliver och ingefära blir en ljuvlig kombination som passar perfekt som förrätt eller tillbehör.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tomatbuljong

  • 10 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar
  • 20 g smör

Basilika wontons

  • 1 dl pesto
  • 1 dl ricotta
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 16 wontonplattor
  • 10 cm färsk ingefära
  • 1 tomat, skalad
  • 12 svarta oliver

Gör så här

Tomatbuljong

  1. Hacka tomaterna till buljongen och fräs i lite olivolja. Tillsätt grovhackad vitlök och selleri.
  2. Tillsätt buljongen och låt sjuda i minst 30 minuter, smaka av med salt och peppar.
  3. Sila buljongen och mixa i smör innan servering.

Basilika wontons

  1. Blanda ihop pesto, ricottaost och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Klicka lite pestokräm på ett wontonark och vik ihop.
  3. Finstrimla ingefära till garnering och tärna den skalade tomaten.
  4. Sjud wontons i vatten i ca 2 minuter.
  5. Lägg tomattärningar och oliver i botten på tallrik och sedan varma wontons. Häll sedan på tomatbuljongen och toppa med strimlad ingefära.