"Stockholmshummus" med köttfärssås

"Stockholmshummus" med köttfärssås
14 ingredienser
20 m + tid i kyl
Det här receptet ger dig en härligt smakrik köttfärssås på nötfärs och örter. Perfekt vardagsrätt att förbeda och ha till veckans matlåder eller middagar. Och riktigt gott i ett pitabröd med hummus!
Här hittar du grundrecept på hummus!
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 0,5 dl worcestersås
- 4 msk soja (mörk)
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 dl färsk bladpersilja, hackad
- 0,5 msk malen spiskummin
- 2 tsk malen svartpeppar
- 0,5 msk paprikapulver
- ca 0,5 krm torkad basilika
- ca 0,5 krm torkad oregano
- ev matolja (till stekning)
- salt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till färsen väl tills den får en jämn fin färg. Täck över och ställ i kylen över natten.
- När det är dags att laga maten steker du köttet i en stekpanna på medelvärme. Stek eventuellt i lite matolja, men det brukar inte behövas.
- Arbeta med en stekspade eller sked så att köttet finfördelas. Fortsätt arbeta köttet i 10–15 minuter tills den mesta vätskan försvunnit men köttet fortfarande har sin glans kvar.