"Stockholmshummus" med köttfärssås

Stockholmshummus med köttfärsås

"Stockholmshummus" med köttfärssås

Av: Malin Regev

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

20 m + tid i kyl

Det här receptet ger dig en härligt smakrik köttfärssås på nötfärs och örter. Perfekt vardagsrätt att förbeda och ha till veckans matlåder eller middagar. Och riktigt gott i ett pitabröd med hummus!
Här hittar du grundrecept på hummus!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 kg nötfärs
  • 0,5 dl worcestersås
  • 4 msk soja (mörk)
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 0,5 msk paprikapulver
  • ca 0,5 krm torkad basilika
  • ca 0,5 krm torkad oregano
  • ev matolja (till stekning)
  • salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen väl tills den får en jämn fin färg. Täck över och ställ i kylen över natten.
  2. När det är dags att laga maten steker du köttet i en stekpanna på medelvärme. Stek eventuellt i lite matolja, men det brukar inte behövas.
  3. Arbeta med en stekspade eller sked så att köttet finfördelas. Fortsätt arbeta köttet i 10–15 minuter tills den mesta vätskan försvunnit men köttet fortfarande har sin glans kvar.