Baron de Ley grundades 1985 som en prestigeproducent i den spanska regionen Rioja Baja - en av världens mest kända vinregioner. Vinanläggningen och de första vingårdarna ligger vid ett gammalt kloster från 1500-talet, där det kompromisslösa arbetet med kvalitet är centralt för Baron de Ley.

Baron de Ley är självförsörjande på druvor, något som är relativt unikt i området där man ofta köper druvor från andra odlare. Strategin har varit framgångsrik och deras viner erhåller regelbundet höga betyg av ledande internationella vinexperter. Till och med så pass att Baron de Ley är en av de mest säljande producenterna här i Sverige.

Sveriges mest sålda Rioja

Baron de ley produkter partnersida
Baron de Ley Reserva lagras på nya amerikanska ekfat i 20 månader. Därefter lagras vinet ytterligare minst 24 månader på flaska före lansering.

Baron de Ley Gran Reserva lagras på nya franska och amerikanska ekfat i 24 månader. Därefter har vinet lagrats ytterligare tre år på flaska före lansering.

Goda recept till Baron de Ley Reserva

Dryckestips
Baron de Ley Oxfilé med skysås, brynt hasselnötssmör och blomkålspuré
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Oxfilé med skysås, brynt hasselnötssmör och blomkålspuré

60 min + tid i frys
Dryckestips
Baron de Ley Krämig och mustig chorizopasta
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Krämig och mustig chorizopasta

25 min
Vad är ett Riojavin Header
Artikel