Isad melon

Isad melon
Foto: TV4

Isad melon

6 ingredienser

15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar

En fräsch kall melonsoppa med färska bär.

Till isad melon serverar jag Ruppertsberger Linsenbusch Riesling Eiswein nr 6107 på Systembolaget.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Isad melon

  • 1 kg honungsmelon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk citron pressad
  • färsk citronmeliss
  • färska bär

Gör så här

  1. Dela och kärna ur melonen, skeda sedan upp den och lägg fruktköttet i en matberedare eller använd en stavmixer för att mixa till en slät smet. Slå citronsaften över och rör om väl.
  2. Koka samman vatten och strösocker i 5 minuter till en sockerlag. Låt svalna och blanda sedan melonköttet med sockerlagen till behaglig soppkonsistens.
  3. Ställ in i frysen ca två timmar, rör om ordentligt efter en timme. Skeda upp i cocktailglas, dekorera med citronmeliss och färska bär.