Bär med vit chokladkräm
Bär med vit chokladkräm
11 ingredienser
30 m + tid i kyl
Vit chokladkräm varvat med kex och bär är en festlig men enkel dessert som med fördel kan förberedas dagen innan.
Ingredienser
Vit chokladkräm
- 150 g vit bakchoklad
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- 1 dl mascarpone
Montering
- 3 msk matcha te
- 2 dl vatten, varmt
- 8 savoiardikex
- 4 msk körsbärssylt (eller klarbärssylt)
- pistagenötter (till garnering)
- körsbär, färska (eller klarbär till garnering)
- matcha pulver
Gör så här
Vit chokladkräm
- Smält vit choklad över ett vattenbad. Ta sedan av från värmen.
- Vispa grädden.
- Vispa ägget lätt och tillsätt det i den smälta chokladen.
- Tillsätt även mascarpone i chokladblandningen och vänd sist i grädden.
- Häll chokladkrämen i en spritspåse och låt stå i kylen i minst 4 timmar, men helst över natten.
Montering
- Vispa matcha te med varmt vatten.
- Spritsa ut chokladkrämen i en skål så det täcker botten.
- Rulla kexen i matchalagen och lägg ovanpå chokladkräm.
- Toppa med 1 msk sylt.
- Bred ut ett lager till med chokladkräm och sylt samt toppa med kex.
- Avsluta med chokladkräm överst.
- Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.
- Toppa med pistagenötter, färska bär och matcha pulver.
- Servera gärna med något gott att dricka så som umeshu.