Bär med vit chokladkräm

Bär med vit chokladkräm
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bär med vit chokladkräm

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vit chokladkräm varvat med kex och bär är en festlig men enkel dessert som med fördel kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

portioner

Vit chokladkräm

  • 150 g vit bakchoklad
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 dl mascarpone

Montering

  • 3 msk matcha te
  • 2 dl vatten, varmt
  • 8 savoiardikex
  • 4 msk körsbärssylt (eller klarbärssylt)
  • pistagenötter (till garnering)
  • körsbär, färska (eller klarbär till garnering)
  • matcha pulver

Gör så här

Vit chokladkräm

  1. Smält vit choklad över ett vattenbad. Ta sedan av från värmen.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa ägget lätt och tillsätt det i den smälta chokladen.
  4. Tillsätt även mascarpone i chokladblandningen och vänd sist i grädden.
  5. Häll chokladkrämen i en spritspåse och låt stå i kylen i minst 4 timmar, men helst över natten.

Montering

  1. Vispa matcha te med varmt vatten.
  2. Spritsa ut chokladkrämen i en skål så det täcker botten.
  3. Rulla kexen i matchalagen och lägg ovanpå chokladkräm.
  4. Toppa med 1 msk sylt.
  5. Bred ut ett lager till med chokladkräm och sylt samt toppa med kex.
  6. Avsluta med chokladkräm överst.
  7. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.
  8. Toppa med pistagenötter, färska bär och matcha pulver.
  9. Servera gärna med något gott att dricka så som umeshu.