Bär med vit chokladkräm

Bär med vit chokladkräm
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bär med vit chokladkräm

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Vit chokladkräm varvat med kex och bär är en festlig men enkel dessert som med fördel kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Vit chokladkräm

  • 150 g vit bakchoklad
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 dl mascarpone

Montering

  • 3 msk matcha te
  • 2 dl vatten, varmt
  • 8 savoiardikex
  • 4 msk körsbärssylt (eller klarbärssylt)
  • pistagenötter (till garnering)
  • körsbär, färska (eller klarbär till garnering)
  • matcha pulver

Gör så här

Håll skärmen tänd

Vit chokladkräm

  1. Smält vit choklad över ett vattenbad. Ta sedan av från värmen.
  2. Vispa grädden.
  3. Vispa ägget lätt och tillsätt det i den smälta chokladen.
  4. Tillsätt även mascarpone i chokladblandningen och vänd sist i grädden.
  5. Häll chokladkrämen i en spritspåse och låt stå i kylen i minst 4 timmar, men helst över natten.

Montering

  1. Vispa matcha te med varmt vatten.
  2. Spritsa ut chokladkrämen i en skål så det täcker botten.
  3. Rulla kexen i matchalagen och lägg ovanpå chokladkräm.
  4. Toppa med 1 msk sylt.
  5. Bred ut ett lager till med chokladkräm och sylt samt toppa med kex.
  6. Avsluta med chokladkräm överst.
  7. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.
  8. Toppa med pistagenötter, färska bär och matcha pulver.
  9. Servera gärna med något gott att dricka så som umeshu.