Bao buns med söthet kyckling
Bao buns med söthet kyckling
13 ingredienser
45 min
Fluffiga bao buns fyllda med en söt och lite het kyckling, krispig gurka och salta jordnötter. En perfekt bjudrätt som gästerna kommer älska! Välj om du vill ta en genväg och köpa frysta färdiga bao buns eller baka själv med Jennies recept på bao buns.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 8-12 bao buns
- 800 g kycklinglårfilé
- 3 msk majsstärkelse
- 1-2 msk gochujang
- 4 msk ketchup
- 2 msk japansk soja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk honung (eller ljus sirap)
- 0,5 gurka, tunt skivad
- 1 dl jordnötter, grovt hackade
- 3 salladslökar, tunt skivade
- 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
- neutral matolja, att steka i
Gör så här
- Blanda ihop gochujang, ketchup, soja, vitlök och honung till en sås.
- Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Vänd kycklingen i majsstärkelse.
- Stek i generöst med olja i en stor stekpanna tills ytan är frasig och gyllene runtom.
- Häll på såsen, vänd runt och låt kycklingen bli täckt av såsen.
- Värm bao bunsen i ångkorg eller ångugn.
- Fyll bröden med den sötheta kycklingen, gurkskivor, jordnötter, salladslök och koriander. Hugg genast in och njut!