Banh mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha

17 röster
30 min
4

Jennie lagar en saftig och smakrik burgare med inspiration från den vietnamesiska street food- mackan banh mi. Burgarna serveras med snabbpicklade grönsaker, sriracha och majonnäs. Burgarna går lika bra att tillaga på grillen som i pannan.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Snabbpickles

  • 0,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 10 cm rättika
  • 2 stora morötter

Burgare

  • 600 g fläskfärs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • ca 4 cm ingefära, finriven

Till servering

  • 4 hamburgerbröd av briochetyp
  • 1 huvudsallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 lime, klyftad
  • 1 dl majonnäs
  • srirachasås
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att snabbpickla morot och rättika. Blanda samman ättika, strösocker samt vatten och rör till sockret löst sig.
  2. Strimla morot och rättika i tunna tändsticksstavar (julienne). Låt marinera i lagen medan du gör burgarna.
  3. Blanda alla ingredienser förutom färsen till burgarna. Vänd sedan försiktigt i färsen så att den blir blandad med smaksättningen, utan att röra för mycket.
  4. Forma till 4 burgare med blöta händer. Stek burgarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
  5. Rosta bröden lätt och bred på majonnäs. Lägg på salladsblad, burgare, pickles, rödlök, gurka, sriracha och koriander. Servera genast!
21 juli 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept