Banh mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha

23 röster
30 min
4
Bahn mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha
30 min
4

Du behöver

Snabbpickles

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 10 cm rättika
  • 2 morötter (stora)

Burgare

  • 600 g fläskfärs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • ca 4 cm ingefära, finriven

Till servering

  • 4 hamburgerbröd, av briochetyp
  • 1 huvudsallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 limefrukt, klyftad
  • 1 dl majonnäs
  • sriracha
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att snabbpickla morot och rättika. Blanda samman ättika, strösocker samt vatten och rör till sockret löst sig.
  2. Strimla morot och rättika i tunna tändsticksstavar (julienne). Låt marinera i lagen medan du gör burgarna.
  3. Blanda alla ingredienser förutom färsen till burgarna. Vänd sedan försiktigt i färsen så att den blir blandad med smaksättningen, utan att röra för mycket.
  4. Forma till 4 burgare med blöta händer. Stek burgarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
  5. Rosta bröden lätt och bred på majonnäs. Lägg på salladsblad, burgare, pickles, rödlök, gurka, sriracha och koriander. Servera genast!
21 juli 2018