Banana scramble

NYHET
Banana scramble
Foto: Sebastian Oresten

Banana scramble

8 ingredienser

5 min

"Det här är mitt go-to-recept när jag behöver ordna något snabbt till frukost eller mellanmål till mina barn (och mig själv)." /Elin Oresten

Ingredienser

barnportioner

Grundrecept

  • 1 banan (mogen)
  • 2 ägg
  • smör, till stekning (eller rapsolja)

Ersättningsingredienser

  • 1 äpple (eller päron, istället för banan)
  • 100 g fast tofu (istället för ägg, smulas ner i den mosade bananen)

Tilläggsingredienser

  • 2 msk havremjöl (eller 0,5 dl havregryn, för mer mättighet)
  • 2 msk pumpakärnor, mixade (för mer järn)
  • 1 tsk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel (eller 0,5 tsk malen kardemumma, för mer smak)

Gör så här

  1. Mosa bananen i en skål, eller skala och riv äpplet eller päronet och lägg i en skål.
  2. Tillsätt äggen eller ersättningsingredienserna och rör om. Blanda i eventuella tilläggsingredienser.
  3. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna. Häll i äggblandningen och rör om tills det bildats en äggröra. Servera!

Åldersanpassning
6–9 månader: Försök skapa så stora bitar som möjligt när du rör i äggröran i pannan.
9* månader och uppåt: Gör äggröran så som du skulle göra en vanlig äggröra, alltså i ganska små bitar.

  • När barnet utvecklat ett pincettgrepp.