Banan, russin, rom och karamell

Banan, russin, rom och karamell
Foto: Björn Ceder
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Banan, russin, rom och karamell

6 ingredienser

15 m

"Romrussin gillar väl de flesta? Stek inte bananen för länge, den blir mjuk ganska snabbt så var lite uppmärksam vid tillagningen." /Tommy Myllymäki"

Ingredienser

portioner
  • 4 msk russin
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 4 bananer, i halvor
  • 1 dl rom
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blötlägg russinen i rom 8 timmar eller över natten.
  2. Smält sockret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör. Stek bananen i karamellsmöret 1 minut, ös bananen hela tiden.
  3. Tillsätt rom och russin och koka snabbt ihop till en sås. Lägg upp på tallrikar och servera med vaniljglass.