Banan, russin, rom och karamell

Banan, russin, rom och karamell
Foto: Björn Ceder
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Banan, russin, rom och karamell

1

3 steg att laga

6 ingredienser

15 m

"Romrussin gillar väl de flesta? Stek inte bananen för länge, den blir mjuk ganska snabbt så var lite uppmärksam vid tillagningen." /Tommy Myllymäki"

Kökets shop

Nyhet! Köp Tommys nya kokbok

Myllymäkis menyer

Tommy Myllymäki

196 kr306 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 msk russin
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 4 banan, i halvor
  • 1 dl rom
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blötlägg russinen i rom 8 timmar eller över natten.
  2. Smält sockret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt smöret och rör. Stek bananen i karamellsmöret 1 minut, ös bananen hela tiden.
  3. Tillsätt rom och russin och koka snabbt ihop till en sås. Lägg upp på tallrikar och servera med vaniljglass.
TIPS!
läs mer
Myllymäkis menyer_omslag

Myllymäkis menyer

Receptet kommer ur boken "Myllymäkis menyer" av Tommy Myllymäki, Natur & Kultur.​

Läs mer