Balsamicomarinerade jordgubbar

Foto: Tv4
Balsamicomarinerade jordgubbar
13 ingredienser
1 h 30 m
Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarponekräm och basilikasocker blir både fräscht och gott till dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Balsamicomarinerade jordgubbar
- 1 l färska jordgubbar
- 1 dl vit balsamvinäger
- 2 dl vatten
- 1 limefrukt
- 2 msk honung
- 0,5 dl strösocker
- 1 kruka färsk basilika
Mascarponekräm
- 250 g mascarpone
- 3 msk crème fraîche
- 0,5 limefrukt, saften
- 2 tsk vaniljsocker
Basilikasocker
- 1 kruka färsk basilika
- 1 dl strösocker
Gör så här
Balsamicomarinerade jordgubbar
- Koka upp balsamvinäger, vatten, saften av en lime, honung, socker samt basilikablad.
- Skär jordgubbarna i klyftor och lägg i en skål.
- Häll över balsamicoblandningen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
- Sila sedan bort spadet och ta bort basilikabladen.
Mascarponekräm
- Blanda samtliga ingredienser och rör ihop till en slät kräm.
Basilikasocker
- Blanda socker och färska basilikablad i en mortel och mortla tills sockret fått en grön färg och tills bladen blandats ordentligt med sockret.
Servering
- Varva jordgubbarna med mascarponekräm i coupeglas. Toppa med basilikasockret.