Balsamicomarinerade jordgubbar

Balsamicomarinerade jordgubbar
Foto: Tv4

Balsamicomarinerade jordgubbar

Av: Maria - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h 30 m

Balsamicomarinerade jordgubbar med mascarponekräm och basilikasocker blir både fräscht och gott till dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Balsamicomarinerade jordgubbar

  • 1 l färska jordgubbar
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 limefrukt
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 kruka färsk basilika

Mascarponekräm

  • 250 g mascarpone
  • 3 msk crème fraîche
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 2 tsk vaniljsocker

Basilikasocker

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Balsamicomarinerade jordgubbar

  1. Koka upp balsamvinäger, vatten, saften av en lime, honung, socker samt basilikablad.
  2. Skär jordgubbarna i klyftor och lägg i en skål.
  3. Häll över balsamicoblandningen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
  4. Sila sedan bort spadet och ta bort basilikabladen.

Mascarponekräm

  1. Blanda samtliga ingredienser och rör ihop till en slät kräm.

Basilikasocker

  1. Blanda socker och färska basilikablad i en mortel och mortla tills sockret fått en grön färg och tills bladen blandats ordentligt med sockret.

Servering

  1. Varva jordgubbarna med mascarponekräm i coupeglas. Toppa med basilikasockret.