Bakwan jagung med sambal

koket.se
Bakwan jagung med sambal
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Bakwan jagung med sambal

Av: Pia Dahlbom, Jonas Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

20 m

Kripsigt friterade majskakor tillsammans med en het hemgjord sambal är en riktig fullträff att bjuda på. Ett riktigt gott snacks eller tilltugg.

Se Pia Dahlbom laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bakwan jagung

  • 200 g majskorn, lätt mixade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 1 stjälk stjälkselleri, hackad
  • 10 g limeblad, mixade
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 tsk salt
  • 80 g tempuramjöl

Sambal

  • 10 chilifrukter
  • 2 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • ca 1 cm färsk ingefära
  • 1 msk palmsocker
  • 1 limefrukt, saften

Gör så här

Bakwan jagung

  1. Blanda allt till en smet och forma kakor med två skedar. Fritera gyllenbruna.

Sambal

  1. Hacka ner grönsakerna och lägg dem i en mortel. Mortla tills allt är mos. Smaksätt med palmsocker och pressad lime.