Bakwan jagung med sambal


Bakwan jagung med sambal
15 ingredienser
20 m
Kripsigt friterade majskakor tillsammans med en het hemgjord sambal är en riktig fullträff att bjuda på. Ett riktigt gott snacks eller tilltugg.
Se Pia Dahlbom laga receptet

Ingredienser
Bakwan jagung
- 200 g majskorn, lätt mixade
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1 röd chilifrukt, hackad
- 1 stjälk stjälkselleri, hackad
- 10 g limeblad, mixade
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 tsk salt
- 80 g tempuramjöl
Sambal
- 10 chilifrukter
- 2 tomater
- 2 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- ca 1 cm färsk ingefära
- 1 msk palmsocker
- 1 limefrukt, saften
Gör så här
Bakwan jagung
- Blanda allt till en smet och forma kakor med två skedar. Fritera gyllenbruna.
Sambal
- Hacka ner grönsakerna och lägg dem i en mortel. Mortla tills allt är mos. Smaksätt med palmsocker och pressad lime.