Bakade betor med jordärtskockskräm

Bakade betor med jordärtskockskräm
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Bakade betor med jordärtskockskräm

4 ingredienser

30 m

Helbakade betor som du skivar upp, fyller med en len jordärtskockskräm och viker ihop som en ravioli kommer snabbt bli en ny favorit till helgmyset.

Ingredienser

portioner sats
  • 3 rödbetor
  • 10 jordärtskockor
  • vinäger
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta grönsakerna och baka dem hela, med skalet på, i ugn på 160 grader tills de når en innertemperatur på 96 grader, precis som en köttbit!
  2. Mixa jordärtskockorna till en kräm (med skalet kvar) och smaka upp med vinäger och salt.
  3. Skala betorna och skiva upp dem med en mandolin till 2 mm tjocka skivor.
  4. Lägg en liten klick med jordärtskockskräm centrerat på varje rödbetsskiva och vik ihop som en ravioli.