Bakade betor med getost och bovete

8 röster
45 m
4

En rustik och god vintersallad med helbakade betor, bovete, getost och senaps- och rosmarindressing. Enkel mat som gör dig glad!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 rödbetor
  • 2 polkabetor
  • 2 gulbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g getost
  • 2,5 dl bovete
  • 100 g babyspenat

Rosmarindressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skrubba betorna och lägg dem tätt i en ugnsfast form. Ringla över 2 msk olivolja och 1 nypa salt. Baka i ugn på 220 grader varmluft i ca 30-40 minuter beroende på betornas storlek, de ska vara precis mjuka igenom. Koka 2 dl bovete enligt instruktion på paketet. Rosta resterande bovete i en torr panna på medelhög värme tills de är ordentligt gyllene.
  2. Finhacka rosmarinen och blanda samman alla ingredienser till dressingen. Lägg spenaten i botten på en djup tallrik, dela de ljumna betorna med fingrarna i mindre bitar, ringla över dressingen och toppa med smulad getost samt den rostade boveten.
26 februari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept