Bakade betor med getost och bovete

Bakade betor med getost och bovete
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Bakade betor med getost och bovete

12

2 steg att laga

14 ingredienser

45 m

En rustik och god vintersallad med helbakade betor, bovete, getost och senaps- och rosmarindressing. Enkel mat som gör dig glad!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 rödbetor
  • 2 polkabetor
  • 2 gulbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g getost
  • 2,5 dl bovete
  • 100 g babyspenat

Rosmarindressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rosmarin, finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skrubba betorna och lägg dem tätt i en ugnsfast form. Ringla över 2 msk olivolja och 1 nypa salt. Baka i ugn på 220 grader varmluft i ca 30-40 minuter beroende på betornas storlek, de ska vara precis mjuka igenom. Koka 2 dl bovete enligt instruktion på paketet. Rosta resterande bovete i en torr panna på medelhög värme tills de är ordentligt gyllene.
  2. Finhacka rosmarinen och blanda samman alla ingredienser till dressingen. Lägg spenaten i botten på en djup tallrik, dela de ljumna betorna med fingrarna i mindre bitar, ringla över dressingen och toppa med smulad getost samt den rostade boveten.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer