Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt

Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt
Foto: Tv4
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt

6

4 steg att laga

10 ingredienser

30 m

”Inspirerade av en klassisk äppelpaj är detta min absoluta favoritdessert - OCH inslag på helgfrukosten eller brunchen! Toppa med hemgjord granola eller lite rostade fröer, en klick kokosyoghurt och gärna lite pudrat bärpulver och choklad för en extra festlig känsla! ” /Therese Elgquist

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 röda äpple, gärna svenska
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa flingsalt

Topping

  • 1 dl granola (eller rostade blandade fröer och nötter)
  • 2 dl naturell kokosyoghurt
  • 1 tsk lingonpulver (eller annat bärpulver)
  • 50 g mörk choklad (välj så mörkt som du gillar)
  • 1 nypa flingsalt
  • ev torkade ätbara blommor, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Dela äpplena på mitten och gröp ur kärnhusen. Lägg äpplena, med snittytan uppåt, i en ugnsfast form. Pudra med kanel och kardemumma. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills äpplena mjuknat.
  3. Låt äpplena svalna något och lägg upp i 4 skålar.
  4. Toppa med granola eller rostade fröer och nötter och en klick kokosyoghurt. Pudra med lingonpulver, riv över choklad och strö lite flingsalt. Garnera eventuellt med lite torkade blommor! Servera direkt!
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer