Bakad rotselleri med parmesandressing

koket.se
Bakad rotselleri med parmesandressing
Foto: TV4
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016

Bakad rotselleri med parmesandressing

4

11 ingredienser

30 m

Bakad rotselleri med parmesandressing, pinjenötter och kapris.

Ingredienser

portioner

Rotselleri

  • 2 rotselleri

Dressing

  • 100 g mandelsmör
  • 150 g parmesanost
  • 1 burk kronärtskocka, marinerade med olja
  • 1 burk gröna oliver, urkärnade med spad (gärna halkidiki)
  • 50 g olivolja

Smörstekt kapris

  • 50 g smör
  • 1 burk kapris

Tillbehör

  • 100 g pinjenötter
  • 100 g vaxbönor
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Rotselleri
    Baka rotsellerin hel i sitt skal i ugnen på 180 grader till 94 grader innertemperatur (40-60 minuter beroende på storlek). Låt svalna. Skala och skär sedan i tunna skivor och lägg över på ett fat. 
  2. Dressing
    Mixa i alla ingredienser till dressingen i en kannmixer eller stavmixer. Om den känns för tjock gå i med en skvätt vatten. Smaka av med salt.
  3. Smörstekt kapris
    Smält smöret och häll i kaprisen. Stek tills smöret är brynt.
  4. Tillbehör
    Rosta pinjenötterna i medelvarm panna tills de är gyllenbruna.
  5. Hyvla rädisorna tunt på mandolin på 1 mm tjocklek.
  6. Ansa vaxbönorna. Koka dem precis mjuka, ca 2 minuter, i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Skär dem på mitten.
  7. Servering
    Ringla dressingen över rotsellerin och toppa med kapris, vaxbönor, rädisor och pinjenötter.