Bakad rotselleri med parmesandressing, pinjenötter och kapris.
Se Benjamin Ingrosso laga receptet
Ingredienser
Rotselleri
2 rotselleri
Dressing
100 g mandelsmör
150 g parmesanost
1 burk kronärtskocka, marinerade med olja
1 burk gröna oliver, urkärnade med spad (gärna halkidiki)
50 g olivolja
Smörstekt kapris
50 g smör
1 burk kapris
Tillbehör
100 g pinjenötter
100 g vaxbönor
1 knippe rädisa
Gör så här
Rotselleri
Baka rotsellerin hel i sitt skal i ugnen på 180 grader till 94 grader innertemperatur (40-60 minuter beroende på storlek). Låt svalna. Skala och skär sedan i tunna skivor och lägg över på ett fat.
Dressing
Mixa i alla ingredienser till dressingen i en kannmixer eller stavmixer. Om den känns för tjock gå i med en skvätt vatten. Smaka av med salt.
Smörstekt kapris
Smält smöret och häll i kaprisen. Stek tills smöret är brynt.
Tillbehör
Rosta pinjenötterna i medelvarm panna tills de är gyllenbruna.
Hyvla rädisorna tunt på mandolin på 1 mm tjocklek.
Ansa vaxbönorna. Koka dem precis mjuka, ca 2 minuter, i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Skär dem på mitten.
Servering
Ringla dressingen över rotsellerin och toppa med kapris, vaxbönor, rädisor och pinjenötter.