Bakad rotselleri med parmesandressing

koket.se
Bakad rotselleri med parmesandressing
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023Tea Malmegård 2016
benjamin profilbild 2023Tea Malmegård 2016

Bakad rotselleri med parmesandressing

11 ingredienser

30 m

Bakad rotselleri med parmesandressing, pinjenötter och kapris.

Se Benjamin Ingrosso laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rotselleri

  • 2 rotselleri

Dressing

  • 100 g mandelsmör
  • 150 g parmesanost
  • 1 burk kronärtskocka, marinerade med olja
  • 1 burk gröna oliver, urkärnade med spad (gärna halkidiki)
  • 50 g olivolja

Smörstekt kapris

  • 50 g smör
  • 1 burk kapris

Tillbehör

  • 100 g pinjenötter
  • 100 g vaxbönor
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

Rotselleri

  1. Baka rotsellerin hel i sitt skal i ugnen på 180 grader till 94 grader innertemperatur (40-60 minuter beroende på storlek). Låt svalna. Skala och skär sedan i tunna skivor och lägg över på ett fat.

Dressing

  1. Mixa i alla ingredienser till dressingen i en kannmixer eller stavmixer. Om den känns för tjock gå i med en skvätt vatten. Smaka av med salt.

Smörstekt kapris

  1. Smält smöret och häll i kaprisen. Stek tills smöret är brynt.

Tillbehör

  1. Rosta pinjenötterna i medelvarm panna tills de är gyllenbruna.
  2. Hyvla rädisorna tunt på mandolin på 1 mm tjocklek.
  3. Ansa vaxbönorna. Koka dem precis mjuka, ca 2 minuter, i saltat vatten. Häll av och spola med kallt vatten. Skär dem på mitten.

Servering

  1. Ringla dressingen över rotsellerin och toppa med kapris, vaxbönor, rädisor och pinjenötter.
Bakad rotselleri med parmesandressing | Köket.se