Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost
Bakad rödbeta med hallon, mandel och fetaost
10 ingredienser
30 min
En matig sallad med spännande smakkombinationer mellan rödbetor, fetaost, hallon och nektarin. Servera den precis som den är eller som tillbehör till grillat.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 900 g färdigkokta rödbetor
- 2 msk hel kummin
- 100 g sötmandel
- 3 nektariner
- 1 förp fetaost (à 200 g)
- 125 g färska hallon
- färsk körvel
- färsk bladpersilja
- olivolja
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala rödbetorna om de har skalet kvar. Skär dem sedan i grova bitar.
- Hacka kumminen eller stöt den grovt i en mortel.
- Lägg rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja. Strö över kumminfrön och salt. Blanda runt väl.
- Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter tills de fått lite färg.
- Hacka mandeln. Dela, kärna ur och skär nektarinen i tunna skivor. Bryt fetaosten i mindre bitar.
- Ta ut rödbetorna ur ugnen. Strö över den hackade mandeln och blanda runt.
- Lägg rödbetorna på ett serveringsfat. Toppa med färska hallon, fetaosten och nektarinen. Garnera med körvel och persilja.