Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost

Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakad pumpa med chorizo, grönkål, macadamia och getost

9 ingredienser

Ugnsbakad pumpa med chorizo, grönkålschips, getost och rostade macadamianötter. Lättlagat och jättegott. Servera gärna med en torr äppelcider.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 kg butternutpumpa [ca 2 st]
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 klyftor vitlök
  • 500 g färsk chorizokorv
  • 200 g grönkål
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • 80 g rostade macadamianötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala pumpan, lättast med kniv tycker jag, potatisskalare funkar också. Ta bort kärnhuset. Dela pumpan i klyftor, samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis. Lägg pumpan på ett bakplåtspapper. Häll på lite olivolja, salt och peppar och rör om.
  3. Skiva chorizo och lägg på plåten ihop med vitlöksklyftorna. Baka i ugnen i ca 20 min.
  4. Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1-2 msk olivolja. Lägg grönkålen på en egen plåt och stoppa in i ugnen i ytterligare 15 min.
  5. Ta ut plåtarna. Strö nötter, smulad getost och krispig grönkål över pumpan och servera.