Bakad potatis med blåmögelost

Bakad potatis med blåmögelost
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Bakad potatis med blåmögelost

6 ingredienser

1 h

Testa det här härliga receptet på bakad potatis som fylls med blåmögelost och spenat. En riktigt lyckad kombination!

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar (fasta)
  • 50 g blåmögelost
  • 1 förp babyspenat
  • salt
  • peppar
  • vattenkrasse (för garnering)

Gör så här

  1. Baka potatisarna i ugnen på 215 grader, med skal på, tills de är helt mjuka inuti.
  2. Dela potatisarna på hälften och gröp ur innehållet. Om du vill ha extra krispiga skal kan du nu baka de tomma skalen ca 10 minuter i ugnen.
  3. Blanda innehållet med blåmögelost och hackad babyspenat samt smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll sedan potatisskalen med röran och gratinera i ugnen ca 10 minuter på 215 grader.
  5. Toppa med vattenkrasse.