Bakad potatis med ärtor, mynta och fetaost
Bakad potatis med ärtor, mynta och fetaost
8 ingredienser
50 m
Bakad potatis fylld med röra på gröna ärtor, fetaost, mynta och citron.
Ingredienser
- 4-6 potatisar mjöliga, normalstora
- 150 g fetaost
- 1 citron
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl myntablad, löst packade
- 0,5 dl smakrik olivolja, en pepprig gräsig sort
- 2 krm salt
- 4 dl frysta ärtor
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare. Baka potatisen i ca 45 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom.
- Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka ärtorna i 2-3 minuter så de tinar och blir varma. Lägg ärtorna i en skål, smula över fetaosten.
- Finhacka myntan och lägg ner den med ärtorna och fetaosten. Fyll på med citronsaften, crème fraiche, olivolja och salt. Blanda om till en grov röra.
- Kryssa potatisarna och fyll dem med ärtröran. Alternativt, gröp ur potatisen i två skålar och toppa med ärtröran.