Bakad jordärtskocka

Bakad jordärtskocka
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Bakad jordärtskocka

81

9 ingredienser

35 m

Här kommer jordärtskockan till sin fulla rätt när den får bakas långsamt i ugnen med sina bästa kompisar vitlök och smör. Bakad jordärtskocka är gott till det mesta! Här serverar jag den som en ljummen sallad med ärtor, citron och fetaost. En riktig fullträff med massor av smak. /Jessica

Tips, sila och spara smöret efteråt. Kan användas till att smaksätta potatismos, bre på bröd eller steka i.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g jordärtskocka
  • 4 klyftor vitlök (med skal)
  • 150 g smör
  • 0,5 tsk salt

Serveringsförslag

  • 150 g fetaost, smulad
  • 1 citron, saft och zest
  • 250 g gröna ärtor, blancherade
  • 65 g salladsmix
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala jordärtskockan. Dela i mindre bitar så alla är lika stora.
  3. Bred smöret i en ugnsfast form. Lägg i skockor, vitlök och salt.
  4. Baka i 30 minuter, rör om då och då.
  5. Plocka upp skockor och vitlök. Skala vitlöken och dela i mindre bitar. Lägg de på ett fat och toppa med övriga ingredienser. Blanda om och servera.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis onlinekurs!

Missa inte vår italienska matlagningskurs - helt gratis!

Läs mer